11 Aralık 2014 Perşembe

Örgü Bilen Hanımlar; Bebek Patiği İçin Yardımınıza İhtiyacım Var :(

Selamlar... 2014 yılının son iznini kullanmak için eşimin memleketi Sinop'a gittik geçen hafta. Deniz olan memleket kış olsa bile bir başka güzel 
 ✿  ✿  ✿  
Neyse konuyu dağıtmadan asıl meseleme gelelim orada; eşimin babanesinin ördüğü patiklerden örmeye karar verdim. O günde bir tane örüyor ya bana da basit gibi geldi ama bir türlü beceremedim... Bayburt'a da döndük ve burada da öğretecek bir tanıdığım yok:(((  İnternetten bir sürü video filan izledim ama bu kadar muntazam olmuyor. 

Şimdi beceremediğim kısım şu haroşadan sonraki sağa ve sola doğru kesme işlemi! Nasıl yapacağım anlatabilirseniz çok sevinirim... 



2 yorum:

ayşen yörükoğlu dedi ki...

merhaba. diyelim ki 50 ilmekle başladınız.6 sıra (diş) haroşo ördünüz.
2 yan ve 1 burun için ilmekler ayrılacak. buruna genelde 10 ilmek ayrılır. geri kalan 40 ilmek de 20 + 20 olarak iki yana bırakılır.örgünün düz tarafından 19 ilmek ör 20 ve 21. ilmekleri birlikte alın.8 ilmek örün gelen 2 ilmeği bir alın. yani 10 ilmek burun için sınırlanmış oldu. geri dönün 9 örün. 10. ve diğer sınırdaki 11. yi birlikte alın. geri dönün. bu sefer 1 bu taraftan 1 sınırın diğer kısmından alınıp devam edildiğinde burun oluşmaya başlayacak. hep ortada 10 ilmek olacak.diğer taraflar sırasıyle 1'er 1 ' er azalmaya başlayacak.istediğiniz burun uzunluğu olunca 3 taraftaki ilmekler hep beraber örülüp boğaz kısmı oluşacak.
sevgiyle,
ayşen

jeliboncuk dedi ki...

Ayşen hanım çok teşekkür ederimm deneyeceğim bu aksam tekrar paylaşırım sizinlede sonucunu bakalım becerebilecek miyim :/