10 Temmuz 2014 Perşembe

Taze Fasülyeli Un Çorbası

Ramazanda ne pişirsem diye kara kara düşünenlerdenseniz, hafif ve değişik bir çorba tarifi paylaşayım sizinle. Eşimin babanesinden öğrendiğim;

 Taze Fasülye Çorbası. 




Malzemeler :

  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 4 Su Bardağı Su
  • Tuz
  • 1 Kase İnce Doğranmış Taze Fasülye
Sosu İçin :

  • Yağ, Kırmızı Biber, Pulbiber
Yapılışı : 

Taze fasulyeleri bir tencerede haşlayın ve kenara koyun.
Yine bir tencereye tereyağı veya margarini koyun ve eritin. Daha sonra unu ekleyin ve kavurun. Helva kıvamında bir karışım oluyor endişelenmeyin doğru yoldasınız :) 10 dk kadar kavurun, sürekli karıştırın ki un yanmasın. Üzerine suyu ilave edin. Kaynayınca fasulyeleri ekleyin. Kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. En son olarak kırmızı biberi yağda kavurup, üzerine dökerek servis yapın. Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok: